تاریخ : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳ Friday, 29 March , 2024
4

پشت پرده شعار مرگ بر روحانی

  • کد خبر : 105291
  • 28 بهمن 1399 - 10:16
پشت پرده شعار مرگ بر روحانی
یقینا افرادی که امروز به روحانی توهین می‌کنند این جرأت را در خود می بینند که فردا به افراد دیگر هم اهانت می‌کنند. از این رو باب توهین و اهانت بسته نمی شود.

جمهوریت: یک نماینده پیشین مجلس گفت: عده ای از افرادی که ادعای ارزشی بودن دارند به خودشان حق می دهند که به رییس جمهور یک کشور اهانت و توهین کنند.

«جلال جلالی زاده» نماینده مجلس ششم درباره پشت پرده شعار مرگ بر روحانی و اینکه چرا تاکنون با این گونه اقدامات تهدیدآمیز علیه رییس جمهور برخورد قاطعی نشده است؟ به خبرنگار نواندیش گفت: این مسئله را می توان از چند جهت مورد بررسی قرار داد از منظر سیاسی و اخلاقی و دینی و فرهنگی و تربیتی می توان این اقدام را تحلیل کرد. جامعه ایران جامعه‌ای است که متاسفانه از نظر فرهنگی، در زمینه مسائل اخلاقی تا حدودی دچار عقب ماندگی و یک نوع انحطاط و تزلزل شده است به هر حال متاسفانه روی مسائل اخلاق اسلامی کمتر تاکید شده و حتی برخی از واعظان دینی ما مسائلی را القا می‌کنند که افراد بیشتر به سمت ضدآنها متمایل می شود.


او افزود: در مسائل سیاسی، کسانی که علنا به مسئولی اهانت می کنند حال این مسئول چه فرد خوبی باشد و چه فرد بدی، در جایگاهی قرار دارد که این جایگاه قابل احترام است به بیانی دیگر این جایگاه به واسطه رأی مردم و اکثریت جامعه به آن مسئول به عنوان رییس جمهور سپرده شده است.

جلالی زاده عنوان کرد: بنابراین بحث نفرت و توهین در قاموس اسلام نیست. در واقع اگر این گونه افراد بخواهند به هر کسی بدون هیچ مانعی اهانت کنند و شعار مرگ بر آن فرد سر دهند ابتدا باید بررسی کرد که با چه دلایلی اقدامات خود را توجیه می کنند آیا این افراد از یک پشتوانه قدرت و حمایت امنیتی، مادی و معنوی برخوردارند یا به صورت خودسرانه دست به چنین اقدامات ناپسندی می زنند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: در واقع این مسائل اگر به هر صورت کنترل نشود و از نظر قضایی و طرق قانونی با این گونه مسائل برخورد نشود ممکن است این گونه اقدامات توهین آمیز در جامعه فراگیر شده و در نتیجه امنیت روحی و اخلاقی برای جامعه باقی نماند. در واقع ادامه این روند به یک فرهنگ تبدیل می شود. به بیانی دیگر اقدامات ناپسندی که در جامعه عادی شده اند از ابتدا مسئله ای عمومی نبوده اند بلکه مسائلی جزیی بودند که به تدریج گسترش پیدا کردند.

جلال جلالی زاده تاکید کرد: در واقع روال معمول این گونه نیست که مخالفان علیه یکدیگر لعنت و ناسزا به کار ببرند در واقع یک عده افرادی که ادعای ارزشی بودن دارند به خودشان حق می دهند که به رییس جمهور یک کشور اهانت و توهین کنند از نظر بنده از منظر حقوقی، سیاسی و اخلاقی چنین اقداماتی محکوم است یقینا افرادی که امروز به روحانی توهین می‌کنند این جرأت را در خود می بینند که فردا به افراد دیگر هم اهانت می‌کنند. از این رو باب توهین و اهانت بسته نمی شود.

او در پایان گفت: به هر حال هر کسی که به رییس جمهور انتقاد دارد انتقاداتش را به گونه ای مکتوب و یا شفاهی بگوید اما انتقاد با اهانت سنخیت و سازگاری ندارد. بنابراین توهین و اهانت با معیارهای جامعه ای که ادعای اسلامی بودن دارد سازگار نیست.

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=105291

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰