تاریخ : سه شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Tuesday, 23 April , 2024
2

برنامه‌ریزی برای صرفه‌جویی ۱۵ میلیارد مترمکعبی آب در برنامه ششم

  • کد خبر : 13578
  • 28 آذر 1397 - 14:10

به گزارش جمهوریت ; رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که از طریق توسعه مکانیزاسیون و بخش کشاورزی حفاظتی توانسته‌ایم تا حجم زیادی از آب مصرفی در اراضی کشاورزی را کاهش دهیم چرا که کشاورزی حفاظتی سبب می‌شود تا حدود چهار هزار متر مکعب در هر هکتار کاهش آبیاری داشته باشیم […]

به گزارش جمهوریت ;

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که از طریق توسعه مکانیزاسیون و بخش کشاورزی حفاظتی توانسته‌ایم تا حجم زیادی از آب مصرفی در اراضی کشاورزی را کاهش دهیم چرا که کشاورزی حفاظتی سبب می‌شود تا حدود چهار هزار متر مکعب در هر هکتار کاهش آبیاری داشته باشیم و برنامه‌ریزی برای افزایش سطح کشاورزی حفاظتی و رسیدن به صرفه‌جویی حدود ۱۵ میلیارد متر مکعبی تا پایان برنامه ششم صورت گرفته است.

به‌ گزارش ‌ایسنا، کامبیز عباسی در نشست خبری امروز (چهارشنبه) در نمایشگاه ماشین‌آلات، نهاده‌ها و سیستم‌های آبیاری در وزارت جهاد کشاورزی، اظهار کرد: در سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری مناسبی در بخش مکانیزاسیون کشاورزی صورت گرفته است که به حدود شش هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان می‌رسد و از طریق تسهیلات بانکی به ویژه‌ بانک کشاورزی پرداخت شده است و توانسته‌ایم بسیاری از مشکلات را در این حوزه برطرف کنیم.

وی افزود: به عنوان مثال هم اکنون ۸۰ درصد از شالیزارهای کشور مجهز به مکانیزاسیون در طول دوره تولید شده‌اند و ضایعات برداشت برنج ناشی از این توسعه از حدود ۱۲ درصد به کمتر از یک درصد رسیده است.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، اظهار کرد: همچنین در حوزه غلات و در مرحله کاشت مکانیزاسیون در طی پنج سال گذشته از ۴۵ درصد به حدود ۷۵ درصد و در حوزه برداشت غلات به ۹۵ درصد رسیده است و ضایعات را در این بخش نیز از هشت درصد به کمتر از چهار درصد رسانده‌ایم.

وی با اشاره به کشاورزی حفاظتی که ناشی از توسعه مکانیزاسیون در کشورهای توسعه یافته است، گفت: هم اکنون حدود ۱۹.۵ درصد از گندم آبی، ۱۵ درصد از گندم دیم، ۱۴ درصد از جو، ۳۴ درصد از ذرت علوفه‌ای، ۲۰ درصد از گلزا و ۱۰ درصد از حبوبات آبی و دیم تحت پوشش کشاورزی حفاظتی قرار دارد و درصدد هستیم تا پایان برنامه ششم توسعه سطح توسعه کشاورزی حفاظتی را به ۴۵ درصد از کل اراضی یعنی حدود پنج میلیون هکتار برسانیم و از آن جا که اجرای این طرح سبب می‌شود تا در هر هکتار حدود سه تا چهار هزار متر مکعب صرفه‌جویی و کاهش آبیاری داشته باشیم می‌توان گفت تا پایان برنامه ششم به جایی خواهیم رسید که سالانه حدود ۱۵ میلیارد متر مکعب آب صرفا ناشی از اجرای این طرح صرفه جویی خواهد شد.

عباسی به تگرگ و سرمازدگی به عنوان بلایای طبیعی آسیب‌زا برای اراضی باغات و کشاورزی اشاره کرد و گفت: تکنولوژی در حال‌ حاضر می‌تواند پاسخگوی کشاورزان در این زمینه باشد و آسیب ناشی از سرمازدگی و تگرگ را تا حدود بسیاری کاهش دهد که بسیاری از این تکنولوژی‌ وارد شده و در داخل کشور بومی سازی شده است.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، ادامه‌ داد: به عنوان مثال برای کاهش آسیب‌ها از سرمازدگی دستگاه‌های جا به جایی هوا و سامانه‌های قوی آمده است که به راحتی می‌تواند هوای سرد باغ را به بالا انتقال دهد و هوای گرمتر را به پایین منتقل کند تا درختان در فصل شکوفه، دچار سرما زدگی نشوند که البته این برای دمای سرد حدود چهار تا پنج درجه منفی است و بیشتر از آن را جوابگو نیست.همچنین سامانه‌های نوین ضد تگرگ به نام توپ صوتی در جهان و در باغات استفاده می‌شود که این توپ صوتی به ارتفاع ۱۰ کیلومتر رفته و مانع شکل‌گیری تگرگ می‌شود.

وی ادامه‌ داد: اگرچه این دستگاه‌ها حدود ۲۰۰ میلیون تومان است، اما حدود ۱۰۰ هکتار را یکی از آنها پاسخ می‌دهد و اگر آسیب حدود ۱۲ هزار میلیارد تومانی تگرگ را در سطح اراضی ۶۰۰ هزار هکتاری ریسک این بلای طبیعی ارزیابی کنیم متوجه می شویم که برای هر هکتار دو میلیون تومان نیاز است تا این سامانه تامین شود در حالی که خسارت تگرگ ۱۵ تا ۲۰ میلیون در هر هکتار است.

عباسی در پایان  همچنین به برخی از مشکلات حوزه مکانیزاسیون اشاره کرد و گفت: سالانه حدود ۳۰۰ هزار حلقه پلاستیک برای ماشین آلات کشاورزی از کارخانجات تا کشاورزان نیاز داریم و از صنایع تولید لاستیک می‌خواهیم که به این بخش نیز توجه کنند چرا که نه تنها تولید آن پایین آمده است بلکه قیمت لاستیک ماشین‌آلات کشاورزی بعضا تا ۱۰۰ درصد افزایش یافته است. همچنین با وجود این‌که حدود چهار درصد از گازوئیل و سوخت مصرفی کشور در بخش مکانیزاسیون کشاورزی مطرح می‌شود گاها ماشین‌آلات کشاورزی را متهم به قاچاق سوخت می‌کنند حال این که قاچاق سوخت در این حوزه نزدیک به صفر است. در برخی از موارد کشاورزان ناچارا مجبور می‌شوند تا پس از اتمام سهمیه سوخت‌شان آن را به صورت آزاد برای ماشین‌آلات خود تهیه کنند. بنابراین قاچاق سوخت تا وقتی که آنها به گازوئیل نیاز دارند منطقی به نظر نمی‌رسد.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=13578

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰