تاریخ : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳ Friday, 29 March , 2024
1

بررسی مصوبه ۱٫۸ میلیارد دلاری؛ اولویت صندوق ارزی به مدارس فرسوده نمی‌رسید

  • کد خبر : 28514
  • 02 بهمن 1397 - 8:09

به گزارش جمهوریت ; مهرالله رخشانی مهر در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، درباره مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس به منظور اختصاص اعتبار یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلاری از محل صندوق ذخیره ارزی برای ایمن‌سازی مدارس اظهار کرد: مصوبه کمیسیون تلفیق یک گام خوب برای حذف مدارس فرسوده است البته این مصوبه مربوط به […]

به گزارش جمهوریت ;

مهرالله رخشانی مهر در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، درباره مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس به منظور اختصاص اعتبار یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلاری از محل صندوق ذخیره ارزی برای ایمن‌سازی مدارس اظهار کرد: مصوبه کمیسیون تلفیق یک گام خوب برای حذف مدارس فرسوده است البته این مصوبه مربوط به بند ۳ ماده ۶۳ قانون برنامه ششم توسعه است که تأکید دارد  سه میلیارد دلار از محل صندوق ذخیره ارزی بابت مقاومسازی مدارس اختصاص یابد.

وی افزود: مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق برای اختصاص ۱٫۸ میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی به نوسازی مدارس فرسوده در حقیقت برش بودجه‌ای برنامه ششم توسعه است که در لایحه بودجه ۹۸ لحاظ شده است.

چرا سه میلیارد دلار صندوق ذخیره ارزی برای مدارس فرسوده نقد نشد؟

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در پاسخ به این پرسش که “در گذشته تخصیص ۳ میلیارد دلار از محل صندوق ذخیره ارزی برای حذف مدارس فرسوده محقق نشد و اعلام کردند که محل آن باید به صندوق توسعه ملی تغییر پیدا کند چرا که صندوق ذخیره ارزی پولی ندارد” گفت: صندوق ذخیره ارزی ورودی دارد اما منابعی که از آن برداشت می‌شود، زیاد است یعنی بانک‌ها و دولت از آن برداشت می‌کنند و منابع مصرف آن بسیار بیشتر از ورودی‌ها است و گاهی اوقات کسری بودجه دولت نیز از محل صندوق ذخیره ارزی جبران می‌شود.

رخشانی‌مهر ادامه داد: اولویت‌های برداشت از صندوق ذخیره ارزی به گونه‌ای است که دیگر اولویت به مدارس فرسوده نمی‌رسد بنابراین کمیسیون تلفیق مجلس، بندی را مصوب کرد تا اولویت برداشت از صندوق ذخیره ارزی با نوسازی مدارس فرسوده باشد.

بخشی از اعتبار سه میلیارد دلاری در بودجه ۹۸ دیده شد

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت:‌ چند سالی از عمر برنامه ششم توسعه می‌گذرد اما برش بودجه‌ای آن در لایحه بودجه نیامده بود و با اقدام اخیر نمایندگان عضو کمیسیون تلفیق، در بودجه سال ۹۸ بخشی از اعتبار ۳ میلیارد دلاری صندوق ذخیره ارزی برای نوسازی مدارس فرسوده لحاظ شد و این یک گام رو به جلو است.

وی در پاسخ به این پرسش که “آیا این رقم باید در طول یک سال محقق شود یا تا پایان برنامه ششم توسعه” عنوان کرد: بودجه ۱٫۸ میلیارد دلاری مربوط به سال سوم برنامه ششم توسعه یعنی سال ۹۸ است و قرار بود در طول برنامه ششم توسعه سه میلیارد دلار برای نوسازی مدارس اختصاص یابد و هم اکنون حدود دو سال از عمر برنامه ششم گذشته اما رقمی محقق نشده است امیدوارم با این مصوبه برای محقق شدن حکم برنامه ششم توسعه یک گام به جلو برویم.

رخشانی مهر بیان کرد:‌ متوسط سرانه فضای آموزشی در کشور ۵٫۱۸ مترمربع است در حالی که استاندارد آن ۸٫۳۹ متر مربع است. ۱۱ استان کشور زیر خط میانگین سرانه آموزشی قرار دارند که  استان‌های گلستان، گیلان، سیستان و بلوچستان و البرز از این جمله‌اند همچنین استان‌های تهران، خراسان رضوی، گیلان و سیستان و بلوچستان بیشترین استان‌های نیازمند نوسازی و مقاوم‌سازی هستند البته به دلیل مهاجرت به حاشیه شهرها، ناچار به ساخت مدارس جدید هستیم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=28514

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰