تاریخ : پنجشنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Thursday, 25 April , 2024
6

رد درخواست “ترامپ” از سوی ایران به او کمک می‌کند تا به هدفش برسد/ برنامه آمریکا تحریک اقلیت های قومی در ایران است

  • کد خبر : 3004
  • 21 مرداد 1397 - 13:26
رد درخواست “ترامپ” از سوی ایران به او کمک می‌کند تا به هدفش برسد/ برنامه آمریکا تحریک اقلیت های قومی در ایران است

به گزارش جمهوریت ؛به نقل از نواندیش، اندیشکده صهیونیستی بگین سادات در مورد طرح آمریکا برای تحت فشار قرار دادن ایران نوشت:  درخواست ترامپ برای این ملاقات جای شگفتی داشت، اما به نظر می رسد این بخشی از برنامه‌ای است که تقریباً یک سال پیش توسط مشاور امنیت ملی فعلی او یعنی جان بولتون تهیه شده […]

به گزارش جمهوریت ؛به نقل از نواندیش، اندیشکده صهیونیستی بگین سادات در مورد طرح آمریکا برای تحت فشار قرار دادن ایران نوشت:  درخواست ترامپ برای این ملاقات جای شگفتی داشت، اما به نظر می رسد این بخشی از برنامه‌ای است که تقریباً یک سال پیش توسط مشاور امنیت ملی فعلی او یعنی جان بولتون تهیه شده بود.

ابراز تمایل دونالد ترامپ برای مذاکره بدون قید و شرط با حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران، برای بسیاری غافلگیر کننده بود و باعث شد بسیاری از دوستان آمریکا در خاورمیانه به این باور برسند که ترامپ غیر قابل پیش‌بینی و  اعتماد است.

به نظر می‌رسد که پیشنهاد ترامپ برای گفتگو با روحانی درست در نقطه مقابل تصمیم او در ماه می است. ترامپ در این ماه از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد و تحریم‌های شدیدی را نیز با هدف نابودی اقتصاد ایران اعمال کرد. طرح جان بولتون نیز به نوعی دیگر به دنبال همین هدف بود.

پس از اینکه استیو بنن مشاور استراتژیک ترامپ در ارائه برنامه‌اش ناکام ماند، بولتون برنامه‌ای را تهیه کرد که در سال گذشته به صورت عمومی منتشر شد.

این طرح دقیق استدلال‌هایی را مطرح می‌کند که ترامپ برای توجیه خروج آمریکا از توافق هسته‌ای تلاش دارد از آن‌ها استفاده کند. طبق این برنامه آمریکا باید برای برخورداری از حمایت‌های بین‌المللی جهت برقراری رژیم تحریم‌ها اقدام کند.

در این برنامه اشاره شده که پس از لغو برجام ایران احتمالاً به دنبال مذاکرات بیشتر با آمریکا نیست، اما دولت ترامپ ممکن است بخواهد به طور لفظی این گزینه را مدام تکرار کند تا بدین شکل نشان دهد که قصد واقعی ایران توسعه سلاح‌های هسته‌ای است.

این پیام اخیر ترامپ به سختی می‌تواند ثابت ‌کند که ایران قصد توسعه برنامه سلاح‌های هسته‌ای خود را دارد. اما در عین حال تلاشی است تا حمایت‌های اروپایی، روسیه و چین از توافق هسته‌ای را تضعیف کند.

پیشنهاد رئیس‌جمهور ترامپ، ایران را در تنگنا قرار می‌دهد. در واقع رد درخواست ترامپ از سوی ایران به او کمک می‌کند تا به هدفش برسد؛ اما از طرفی تلاش برای توافق جدید با آمریکا نیز موجب افزایش فشار داخلی بر رئیس‌جمهور ایران خواهد شد. با این حال پذیرش چنین درخواستی از سوی روحانی باعث می‌شود تا شانس موفقیت سیاست‌های آمریکا کاهش یابد.

تاکنون حمید ابوطالبی، مشاور روحانی و مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریکا، تنها افرادی از مقامات دو کشور بوده‌اند که نسبت به صحبت اخیر ترامپ واکنش نشان داده‌اند.

پومپئو درباره این پیشنهاد ترامپ گفت: اگر جمهوری اسلامی تعهد خود را نسبت به تغییرات اساسی در نحوه رفتار با مردم خودش نشان دهد و از طرفی رفتار‌های خصمانه خودش را نیز کاهش دهد می‌توان پای میز مذاکره نشست.

در نقطه مقابل ابوطالبی نیز گفت: روحانی در صورتی مایل است با ترامپ دیدار کند که او واقعاً نسبت به ملت بزرگ ایران احترام بگذارد. ابوطالبی در ادامه افزود: ترامپ برای مذاکره دوباره باید نخست به معاهده هسته‌ای بازگشته و دشمنی خود را نسبت به جمهوری اسلامی کاهش دهد.

در برنامه پیشنهادی بولتون اشاره شده که ما با اسرائیل و دیگر متحدانمان، گزینه‌های نظامی را مورد بحث قرار خواهیم داد. در این برنامه همچنین اشاره شده که باید با دیگر هم پیمانان خود در منطقه خلیج‌فارس، در مورد معضلات مربوط به نگرانی‌های خود از رفتارهای تهدیدآمیز ایران بحث کنیم.

تعداد اندکی هستند که معتقدند آمریکا یا ایران خواهان یک درگیری مستقیم نظامی هستند.
با این حال واضح است که بولتون و دیگر همکاران او در حال تلاش برای تغییر رژیم در ایران هستند. آن‌ها از تقاضای سرنگونی خشونت‌آمیز حکومت ایران توسط یک گروه تبعیدی ایرانی حمایت می‌کنند. آن‌ها در حالی حامی این گروه مرتبط با دولت‌های غربی و نخبگان سیاسی، هستند که خود این گروه در ایران حامیان اندکی دارد.

ترکی الفیصل شاهزاده سعودی و رئیس سابق سرویس اطلاعاتی حکومت سعودی که سفیر پیشین در بریتانیا و آمریکا نیز بوده معتقد است که محمد بن سلمان ترجیح می‌دهد نامی از او در حمایت از این گروه مخالف حکومت ایران به میان نیاید.

طرح بولتون همچنین حاوی طرح‌هایی در راستای بی‌ثبات کردن ایران است. این طرح نه تنها شامل فشار اقتصادی مضاعف بر ایران برای ایجاد نارضایتی می‌شود بلکه تحریک اقلیت‌های قومی را نیز در بر می‌گیرد.

این برنامه حمایت رسمی آمریکا از مخالفان دموکراتیک حکومت ایران، آرمان‌های ملی کردی در ایران، عراق و سوریه، کمک به بلوچ‌ها در سیستان و بلوچستان ایران و همچنین تحریک ایرانیان عرب در استان غنی از نفت خوزستان را در بر می‌گیرد.

چندی پیش مصطفی هجری، رئیس حزب دموکرات کردستان ایران، در ماه می با دعوت دولت ترامپ به واشنگتن سفر کرد. او در جریان این دیدار با استیون فاگین، مشاور فعلی در کردستان عراق دیدار کرد.

اخیراً حزب دموکرات حملات خود را در منطقه کردستان ایران افزایش داده است و چند هفته قبل از دیدار هجری با فاگین نیز نه نفر از نیرو‌های مرزی ایران را به شهادت رساند. طی این مدت سایر گروه‌های کردی نیز حملات مشابهی را گزارش کرده‌اند. اکنون نیز تعدادی از گروه‌های کردی ایرانی در حال بحث در مورد یافتن راه‌های مشترک برای مقابله با رژیم ایران هستند.

یک محقق سعودی که به نظر می‌رسد مورد حمایت شاهزاده این کشور نیز هست، سال گذشته در یک مطالعه برای حمایت از عربستان سعودی طرحی را جهت تحریک بلوچ‌های ایران منتشر کرد.

پاکستانی ها ادعا کرده‌اند که عربستان سعودی منابع مالی مدارس نظامی را در بلوچستان تقویت کرده و از آن‌ها به عنوان پناهگاه‌هایی برای تروریست های ضد ایرانی استفاده می‌کند.

احمد مجیدیار، اخیراً در اظهاراتی گفت: گروه‌های جدایی‌طلب و ستیزه جوی بسیاری در مناطق جنوب شرقی و شمال غربی ایران که محل زندگی اقلیت‌های قومی و مذهبی است، حضور دارند. سیستان و بلوچستان می‌تواند محل خوبی برای جنبش‌های محلی و جدایی‌طلب و منطقه‌ای و گروه‌های تروریستی بین‌المللی باشد./

پایان پیام/

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=3004

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰