تاریخ : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳ Friday, 29 March , 2024
7

کاهش ۵ کیلوگرم وزن مساوی است با کاهش ۵۰ درصدی احتمال ابتلا به آرتروز زانو

  • کد خبر : 641
  • 12 تیر 1397 - 17:36
کاهش ۵ کیلوگرم وزن مساوی است با کاهش ۵۰ درصدی احتمال ابتلا به آرتروز زانو

بازخانه سرپرست مرکز بهداشت شهرستان بجنورد با بیان این‌که میزان بروز آرتروز با مسائل ژنتیکی و نژادی ارتباط دارد و در زنان بیشتر از مردان است، اظهار کرد: سن بالا بزرگترین عامل خطرساز برای آرتروز است به طوری‌که در زنان با سن کمتر از ۴۵ سال فقط دو درصد، در سنین بین ۴۵ تا ۶۴ سال […]

بازخانه سرپرست مرکز بهداشت شهرستان بجنورد با بیان این‌که میزان بروز آرتروز با مسائل ژنتیکی و نژادی ارتباط دارد و در زنان بیشتر از مردان است، اظهار کرد: سن بالا بزرگترین عامل خطرساز برای آرتروز است به طوری‌که در زنان با سن کمتر از ۴۵ سال فقط دو درصد، در سنین بین ۴۵ تا ۶۴ سال میزان شیوع ۳۰ درصد و بالای ۶۵ سال این میزان ۶۸ درصد است.

وی تصریح کرد: بیماری آرتروز می‌تواند هر یک از ۱۵۰ مفصل بدن را مبتلا کند، اما به طور عمده در مفاصلی که فشار زیاد بر آن‌ها وارد می‌شود ایجاد می‌گردد بنابراین مفاصل زانو و لگن که فشار و وزن بیشتری را تحمل می‌کنند و بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز هستند.

به گفته وی، به طور کلی در سن ۴۰ سالگی تقریباً همه افراد تغییرات آرتروز را در مفاصل خود دارند اما بیشتر آن‌ها علامت خاصی احساس نمی‌کنند و تعداد نسبتاً کمی دچار علائم آرتروز هستند.

وی ادامه داد: آرتروز غالباً به صورت دردی عمق در مفصل مبتلا توصیف می‌شود که این درد با کارکرد مفصل تشدید می‌شود و با استراحت بر طرف می‌شود اما با پیشرفت بیماری ممکن است درد دائمی باشد.

بازخانه اظهار کرد: سفتی و خشکی مفصل مبتلا در هنگام بیدار شدن از خواب یا بعد از مدتی بی‌فعالیتی و بی‌تحرکی ممکن است بارز باشد اما پس از تقریباً ۳۰ دقیقه تسکین پیدا می‌کند و بیمار ممکن است برای حرکت مفاصل خود با مشکل مواجه شود و قادر نباشد آن‌ها را خم و راست کند.

وی توصیه کرد: برای پیشگیری از آرتروز از خوردن غذاهای چرب پرهیز کنید و به جای آن مصرف فراوان میوه و سبزی را در برنامه غذایی بگنجانید، از اضطراب و استرس دوری کنید، هنگام کار مثلاً کار با کامپیوتر سعی کنید گردن خود را صاف نگه دارید و شانه را عقب دهید، چون قوز کردن هنگام کار طولانی با کامپیوتر سبب دردهای گردن و شانه می‌شود.

وی به اقدامات غیر دارویی زیربنایی درمان آرتروز نیز اشاره و اظهار کرد: آموزش اصول مراقبت از مفاصل، تمرین برای تقویت عضلات اطراف مفصل، کاهش وزن در افراد چاق و پرهیز از اعمال بار اضافی به مفصل ران یا زانو می‌تواند برای درمان غیر دارویی آرتروز موثر واقع شود.

وی توصیه کرد: بیماران مبتلا به آرتروز زانو یا مفصل ران باید از ایستادن طولانی، زانو زدن و چمباتمه زدن خودداری کنند و بیماران چاق باید وزن خود را کاهش دهند.

وی به عوامل بروز آرتروز اشاره کرد و گفت: ضربه‌های شدید و استفاده مکرر از مفصل نیز عوامل خطرساز مهم در بروز آرتروز هستند اگر چه آسیب غضروف مفصل ممکن است در هر زمان طی آسیب یا بعد از آن به وجود آید و در صورت استفاده از مفصل مبتلا، حتی غضروف طبیعی نیز در صورت ناپایدار بودن مفصل از بین می‌رود.

 

منبع: ایسنا

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=641

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰