جمهوریت : یک کارشناس اقتصادی گفت: دولت باید برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برنامهریزی مدونی داشته باشد و این ارز را در طولانی مدت و با شیب آرام از کالاهای اساسی حذف کند تا تبعات تورمی آن کمتر شود.
حسین راغفر کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار جمهوریت در خصوص تاثیر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بر تورم گفت : حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در کوتاه مدت تبعات سنگینی بر اقتصاد کشور خواهد داشت و یکی از این موارد افزایش تورم خواهد بود، این موضوع در ابتدا با ایجاد جو روانی در میان مردم موجب افزایش قیمت کالا و خدمات خواهد شد.
وی در ادامه افزود: هرچند که حذف این ارز در بلندمدت تاثیر چندانی بر تورم نخواهد داشت به نظر میرسد دولت باید برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برنامهریزی مدونی داشته باشد و این ارز را در طولانی مدت و با شیب آرام از کالاهای اساسی حذف کند تا تبعات تورمی آن کمتر شود.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در چند سال اخیر کالاهایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی هم تأمین میشد با وجود رانت موجود در بازار با قیمت ارز آزاد به دست مصرف کننده می رسید و در حال حاضر حذف این ارز میتواند قیمت کالاها را واقعی کند، ولی باید حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به آرامی صورت گیرد تا تاثیر تورمی آن موجب نارضایتی مردم و افزایش قیمت کالاها نشود.
راغفر با اشاره به وضعیت معیشتی مردم عنوان کرد: مردم در حال حاضر با توجه به شرایط اقتصادی توان تحمل افزایش قیمتها را ندارند و این موضوع موجب فشار مضاعف معیشتی بر آنها می شود به همین دلیل دولت باید در این راستا با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کنترل تورم در اقتصاد یارانهای برای اقشار کم درآمد در نظر بگیرد تا فشار ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بر دهکهای پایین جامعه کمتر شود.
وی یادآور شد: در مجموع حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی با برنامه و به صورت تدریجی می تواند فساد و رانت موجود در این زیرمجموعه ها را از بین ببرد و در کل کالاها با قیمت واقعی تری به دست مردم برسد اما در این راستا دولت باید برای کنترل تورم و جلوگیری از افزایش قیمت کالاها برنامه صحیحی در نظر بگیرد.
انتهای پیام/