تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024
12

مبارزه با فساد و مافیا در فضای پر از دود دخانیات

  • کد خبر : 152473
  • 01 اردیبهشت 1401 - 16:12
مبارزه با فساد و مافیا در فضای پر از دود دخانیات
اگر ۱۸ آذر ۱۴۰۰، انتخاب محمد شیخان به‌عنوان مدیرعامل شرکت دخانیات ایران فقط تهدیدی برای مافیای دخانیات کشور محسوب می‌شد امروز اما با حضورش در مجلس و ارائه گزارش مفصلی از وضعیت اسفناک و پر از دود دخانیات به کمیسیون اجتماعی، سیلی محکمی به آن‌ها زد

جمهوریت – فارس نوشت: شیخان همان‌قدر که انتخابش به‌عنوان جوان اول دولت احمدی‌نژاد، در دولت انقلابی موردتوجه واقع شد، ادامه فعالیتش نیز پر چالش و پر از نبردهای سرسختانه شد. البته مردان انقلابی دولت‌های نهم و دهم در کابینه رئیسی کم نیستند، اما برخی‌ها انتظار داشتند شیخان نیز از صحنه‌گردانی بازی‌های سیاسی حذف شود، اما خط بطلان بر نام این جوان انقلابی با بصیرت ولایی که بر خواسته از خانواده‌ای اصیل و مذهبی و انقلابی و معزز شهدا، فرزند جانباز و پاسدار انقلاب، کار آسانی نبود.

او مدیرعامل دخانیات کشور شد و از همان روز نخست بنای کارش را بر مبنای مبارزه با فساد و رانت در این حیات خلوت دولت‌های پیشین گذاشت. شیخان در روز معارفه گفته بود: “قرارداد‌هایی که در زمان اصلاحات در خصوص دخانیات کشور امضا شد ننگین‌تر از قرارداد ترکمنچای بود چراکه این صنعت و تولید را با بحران مواجه کرد”

وی که اصالتی گیلانی دارد در اولین سفر استانی خود به رشت آمد و در مراسم تودیع و معارفه مدیر انقلابی مجتمع دخانیات گیلان باز تأکید کرد و گفت: “در دولت گذشته رد پای چهار عضو کابینه در فساد دخانیات کاملاً مشهود است و وقتی این موضوع را بررسی می‌کنیم، می‌بینیم در سه حلقه تأمین، فروش و سرمایه‌گذاری این فساد وجود داشته است و حجم فساد آن‌قدر بالا بوده که حتی با آب دریا کاسپین هم نمی‌توان آن را پاک کرد”.

 مدیرعامل و نائب رئیس هیئت‌مدیره شرکت دخانیات ایران به وادادگی در صنعت دخانیات در دولت گذشته اشاره کرد و گفت: وقتی در استان گیلان ظرفیت‌های خوبی برای پرایمری توتون و خرمن وجود دارد و سرمایه‌گذاری بسیار خوبی در این بخش اتفاق افتاده است چرا در دولت گذشته به شرکت‌های خارجی مجوز راه‌اندازی خط پرایمری توتون و خرمن داده‌شده است و حتی متأسفانه بالاترین مقام رسمی کشور یعنی رئیس‌جمهور، افتتاحیه خط پرایمری کمپانی آمریکایی- ژاپنی را انجام می‌دهد.

اظهارات گاه و بی گاه شیخان ادامه داشت تا اینکه ۲۹ فروردین‌ماه سال جاری جهت ارائه گزارش عملکرد سه‌ماهه خود به کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی دعوت شد و اینجا دقیقاً همان‌جایی است که این مدیرعامل جوان انقلابی شلیک نهایی را بر قلب مافیای دخانیات کشور انجام می‌دهد.

وی در این جلسه به تلاش‌های مشکوک در امور این شرکت، از کاهش سطح کشت توتون و تنباکو تا حضور کمپانی‌های چندملیتی آمریکایی، انگلیسی و ژاپنی در بازار ایران اشاره کرد و با طرح هفت سؤال مهم و حیاتی ضمن برملا کردن مسائل پشت پرده مافیا، از نمایندگان مردم در مجلس در این مبارزه یاری خواست. او پرسید:

۱ -چرا شرکت دخانیات ایران که درگذشته سهم ۸۰ درصدی از بازار مصرف داخل را داشته، امروز به حدود ۱۰ درصد بازار رسیده است؟

۲ -چرا سطح زیر کشت توتون از ۹ هزار هکتار به هزار هکتار تقلیل یافته است و چه کسانی به معیشت و اقتصاد کشاورزان آسیب زدند و منافع واردات توتون به جیب چه کسانی رفته است؟!

۳ -چه کسانی در قالب طرح فریب در دهه ۸۰ پای کمپانی‌های چندملیتی را به کشور باز کردند؟ و چرا امروز بیش از ۷۵ درصد از سهم بازار داخلی متعلق به کمپانی‌های چندملیتی آمریکایی، انگلیسی و ژاپنی می‌باشد؟

۴ -چرا قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه و مالیات بر ارزش‌افزوده، در راستای منافع شرکت‌های چندملیتی تنظیم‌شده است؟

۵ -چرا شرکت‌های چندملیتی آمریکایی، انگلیسی و ژاپنی علی‌رغم سود سرشار از بازار داخلی ایران، هیچ تعهدی نسبت به بهداشت، اشتغال، توسعه کشت، ورزش و مسئولیت اجتماعی ندارند و صرفاً نگاهی سود انگارانه به بازار مصرف ایران داشته و عایدات آن‌ها از کشور خارج می‌شود؟

۶ -چرا پس از شکل‌گیری مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر صنعت دخانیات کشور، تولید داخل و تنها شرکت ملی ایران، آسیب‌دیده و شرایط به نفع شرکت‌های چندملیتی آمریکایی، انگلیسی و ژاپنی رقم خورده است؟

۷ -چرا در دولت گذشته، شخص رئیس‌جمهور، خط پرایمری توتون شرکت آمریکایی- ژاپنی را افتتاح می‌کند و به این شرکت‌ها در بحرانی‌ترین شرایط ارزی کشور، ارز دولتی اختصاص داده است؟!

اما بیش از این سؤالات، رقم بالای بدهی‌ها و زیان شرکت بود که نظرها را به خود جلب کرد؛ شیخان ضمن اشاره به زیان انباشته و عملکردی شرکت در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به مبلغ هزار و ۶۸ میلیارد تومان؛ به بدهی‌های ارزی و ریالی سنواتی به میزان سه هزار و ۶۶ میلیارد تومان و بدهی هزار و ۱۰۰ میلیارد تومانی مالیات ارزش‌افزوده و البته زیان انباشته ۴۰ میلیارد تومانی شرکت ایده آل دخان، اشاره‌کرده و گفت: بودجه مصوب در بخش درآمدها در ۹ ماهه سال گذشته نیز انحرافی ۴۵ درصدی داشته است.

این اظهارات دقیق مدیرعامل و نائب رئیس هیئت‌مدیره شرکت دخانیات ایران به قلب رانت و فساد که اتفاقاً موردحمایت و تفقد رئیس و سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس نیز قرار گرفت – به مذاق برخی‌ها خوش نیامد و یکی از نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی اولین واکنش را خیلی زود به اظهارات مدیرعامل گیلانی دخانیات داشت.

این نماینده مجلس که از قضا عضو هیات تحقیق و تفحص مجلس از عملکرد شرکت دخانیات کشور نیز هست بدون اینکه از عملکرد فنی مدیرعامل دخانیات مطلع باشد، مدام بر مسائل غیر مرتبط تأکید می‌کند و می‌گوید: فردی که دریکی از شرکت‌های مهم کشوری مسئولیت دارد اخیراً باانگیزه انتخاباتی و سیاسی حدود ۶۰ نفر از منطقه‌ای خاص در غرب گیلان را در مجتمع دخانیات گیلان بکار گیری کرده است.

اظهارات این نماینده مجلس در حالی مطرح می‌شود که خط تولید مجتمع دخانیات گیلان در دولت روحانی در سال ۹۹ توسط کمپانی آمریکایی – ژاپنی مصادره و از استان خارج‌شده و این نماینده در سکوت مطلق بود؟!

و متأسفانه بازهم در دولت قبل با توجه به وجود خط پرایمری توتون در گیلان به‌عنوان بزرگ‌ترین خط پرایمری خاورمیانه و علی‌رغم مغایرت با مقررات قانونی کشور، وادادگان دولت قبل مجوز تأسیس خط پرایمری را به کمپانی آمریکایی – انگلیسی و ژاپنی دادند و این در حالی اتفاق افتاد که سکوت این نماینده در چنین وضعیتی نیز جای سؤال داشته، دارد و مشکوک به نظر می‌رسد؟!

و اما اظهارات این فرد در حالی مطرح می‌شود که خودش به‌عنوان نماینده مجلس در برخی سازمان‌های استان گیلان به‌مراتب اگر بیشتر از ۶۰ نفر از ملازمین خود را به‌کارگیری نکرده است بلکه یقیناً کمتر هم نبوده است.

اما شیخان که به‌دوراز هیاهو و جنجال‌آفرینی‌های سیاسی مشغول کار و خدمت است، در پاسخ به این ناجوانمردی‌ها نوشت: ” سیلی محکم امروز ما به مافیای #دخانیات در جمع نمایندگان انقلابی و حمایت قاطع رئیس کمیسیون اجتماعی از مواضع ضد فساد به مذاق پادوی #مافیا خوش نیامده و باسابقه #نفاق ضمن دروغ‌پراکنی، #کوچکی خود را برای شرکت‌های آمریکایی و انگلیسی اثبات که از چشم تیزبین نهادهای امنیتی دور نمی‌ماند “

اگرچه مدیرعامل و نائب رئیس هیئت‌مدیره شرکت دخانیات ایران مستقیم نامی از این نماینده گیلانی نبرد اما کیست که نداند خطاب این عبارات و کنایه چه کسی است؟

درهرصورت اگر بدانید آمار رسمی مصرف سیگار در بازار ۷۵ میلیارد نخ و آمار غیررسمی آن نیز حدود ۱۰۰ میلیارد نخ هست و توان تولید داخل نیز فقط ۵۵ میلیارد نخ می‌باشد یقیناً به سود سرشار قاچاق این کالا و علت تشکیل و نفوذ مافیا در عمق شرکت دخانیات ایران پی خواهید برد، مافیایی که امروز با حضور مدیرعامل شرکت دخانیات در مجلس سیلی سختی خورده است.

در خاتمه بازخوانی فرمایشات رهبری معظم در سخنان اولین روز سال ۸۸ و در صحن مقدس امام رضا (ع)، در مبارزه با مفاسد اقتصادی حائز اهمیت است: “مبارزه‌ی با فساد، کار دشواری است؛ کاری است که انسان، مخالف پیدا می‌کند. شایعه درست می‌کنند، دروغ میگویند و آن‌کسی که در این میدان جلوتر از دیگران حرکت کند، بیشتر از همه موردتهاجم قرار می‌گیرد” (۱۳۸۸/۱/۱)

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=152473

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰