تاریخ : پنجشنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۳ Thursday, 18 April , 2024
11

افشاگری درباره مدیر سازمان غذا و دارو

  • کد خبر : 160045
  • 10 مرداد 1401 - 12:42
افشاگری درباره مدیر سازمان غذا و دارو
تعارض منافع یا بی‌توجهی به ظرفیت‌ها

جمهوریت – دنیای اقتصاد نوشت: در حالی که تا چند هفته قبل، هشدارها و پیش‌بینی‌ها درباره شیوع دور جدید ویروس کرونا در کشور، کمتر جدی گرفته می‌شد، اما بالاخره مسوولان وزارت بهداشت قبول کردند باید تمهیدات جدید و جدی‌تری را برای مقابله با آن اتخاذ کنند. به نظر می‌رسد القای این تصور که ویروس کرونا نفس‌‌‌های آخر خود را می‌‌‌کشد، منجر به تشدید عادی‌‌‌انگاری در جامعه شد و بسیاری تصور کردند نه نیازی به رعایت سختگیرانه پروتکل‌های بهداشتی وجود دارد و نه تزریق دز یادآور واکسن.

این انتقاد هم از سوی نمایندگان مجلس و هم کارشناسان، به وزارت بهداشت و به ویژه سازمان غذا و دارو وارد شد که در حالی که در پاندمی کرونا، زمان، عنصر مهمی محسوب می‌شد و تغییرات اپیدمی، بسیار سریع و دینامیک رخ می‌داد، تصمیمات و استراتژی خود را به‌‌روز نکرده و همچون ماه‌هایی که کرونا فروکش کرده بود، در حوزه تبلیغات، رسانه و اجرایی عمل می‌کردند.

این درحالی است که توجه ویژه به آمارهای منتشرشده کاملا بیانگر واقعیتی نگران‌‌‌کننده است که اگر به آن بی‌‌‌توجهی کنیم، مجددا پیش از آغاز فصل پاییز، شاهد روزهای سیاه کرونایی همچون پیک ششم خواهیم بود و هر ساعت و هر روز تعداد قابل ‌‌توجهی از هموطنانمان را از دست خواهیم داد. بنابر برخی مقایسه‌های آماری، نرخ ابتلای روزانه در نخستین روز تابستان ۱۴۰۱ با نخستین روزهای مرداد، نشان می‌دهد نرخ ابتلای روزانه رشدی حدودا ۲۰ برابری داشته است که تکان‌دهنده برای مردم و هشدار‌دهنده برای مسوولان است.

تعارض منافع یا بی‌توجهی به ظرفیت‌ها

به نظر می‌رسد یکی از عمده‌ترین انتقادات در روزهای اخیر، به آغاز طرح دارویار همزمان با پیک جدید کرونا باز‌می‌گردد. در حالی که برخی از اهالی بهارستان در نطق‌ها و مصاحبه‌های خود، انتقادات جدی به آغاز این طرح مهم بدون در نظر گرفتن زیرساخت‌های مورد نیاز وارد کرده‌اند، همزمانی این طرح با پیک هفتم، باعث شده تا مشکلات مردم برای تامین نیازهای دارویی‌شان تشدید شود. از کمبود سرم همچون اتفاقی که در سال گذشته رخ داد، تا عدم مدیریت تزریق واکسن کرونا همزمان با افزایش هشدارها، نشان داد راهکار وزارت بهداشت به ویژه سازمان غذا و دارو برای برداشت دو بار سنگین یعنی دارویار و دور جدید شیوع کرونا، با شکست مواجه شده است. این نتیجه باعث شد تا نمایندگان مجلس که در یک سال اخیر، عمدتا حامی طرح‌های بزرگ دولت برای جراحی اقتصادی و حذف ارز ۴۲۰۰ بودند، این‌بار بر خلاف گذشته لب به انتقاد رسمی و علنی بگشایند و از وضعیت دارو در کشور طی هفته‌های اخیر انتقاد جدی کنند.

تمرکز اصلی این انتقادات نیز به سازمان غذا و دارو باز‌می‌گشت که نمایندگان مجلس، مدعی شده بودند «دلالان زودتر از مردم از آغاز طرح ‎ دارویار مطلع شده بودند» (توییت نماینده مردم در مجلس). این انتقادات، نشان داد نشانه‌های زودهنگام عدم توفیق وزارت بهداشت در اجرای یک طرح مهم و ملی، به سرعت نمایان شده و یکی از مهم‌ترین دلایل آن، عدم مشورت و هماهنگی با نمایندگان مردم به ویژه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برای آغاز این طرح بود. موضوعی که باعث طرح پرسش‌های تند سخنگو و برخی از اعضای این کمیسیون، از مسوولان ارشد سازمان غذا و دارو شد و پس از آن نیز تعدادی دیگر از نمایندگان همچون کمال حسین‌پور نماینده مردم پیرانشهر، در تذکری خطاب به عین‌اللهی وزیر بهداشت، سازمان غذا و دارو را مجموعه‌ای دارای «تعارض منافع»  خواند که سابقه عدم حمایت از شرکت‌‌های داخلی در موضوع مهم تولید واکسن کرونا را در کارنامه خود دارد.

به گفته این نمایندگان، ضعف‌های اجرایی طرح دارویار باعث گرانی دارو در شرایط بد اقتصادی شده و وزیر بهداشت باید هر چه سریع‌‌تر به این موضوع ورود کند. به نظر می‌رسد اشاره اصلی نمایندگان در موضوع تعارض منافع موجود در سازمان غذا و دارو، به عضویت یک فرد مسوول دولتی در شرکتی مشهور به نام البرز دارو با نام بورسی «دالبر»  باز می‌گردد که گفته می‌شد این شرکت، «عمومی» و فاقد سهم است. اما به هر حال شرکت البرز دارو جزو بزرگ‌ترین و پرفروش‌ترین داروسازی‌های کشور محسوب می‌شود.اکنون که وضعیت شیوع کرونا در کشور و فوت هموطنان، در حال اوج‌گیری و بازگشت به روزهای تلخ سال گذشته است، باید منتظر ماند و دید تدبیر دولتمردان برای مهار این موج، به تغییر مسوولانی باز‌می‌گردد که زیر تیغ انتقاد نمایندگان و کارشناسان هستند، یا تغییر بنیادین استراتژی شکست‌خورده فعلی‌؟

لینک کوتاه : https://jomhouriat.ir/?p=160045

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰