به گزارش جمهوریت ;
دریادار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در گفتوگو با خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم درباره ورود این نیرو به حوزه ساخت و بکارگیری شناورهای زیرسطحی گفت: زیردریایی که ما دنبال آن هستیم، کلاس میدجت است که پیشرفتهتر از زیردریایی غدیر باشد، مانند زیرسطحی فاتح و یا خلیج فارس که هماکنون در وزارت دفاع در حال ساخت است را مدنظر داریم؛ البته یکی از در خواستهای ما زیردریایی های فاتح و خلیج فارس است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه درباره تسلیحاتی که در زیردیاییهای سپاه بکارگیری میشوند، گفت: این زیردریاییهای علاوه بر مجهز بودن به اژدر باید به موشکهای کروز زیر سطح به سطح هم مجهز باشند، ضمن اینکه اولین بکار گیرنده موشکهای کروز نصر (زیردریایی پرتاب) هم نیروی دریایی سپاه بود.
موشک کروزی که سپاه سال ۹۳ تست کرد
وی در پاسخ به سوالی مبنی درباره موشک زیر سطح به سطحی که چندسال پیش سپاه در یکی از رزمایش هایش از آن استفاده کرد، گفت: بنا داریم این موشک را در زیردریاییهای خود بکار بگیریم اما فعلا نمیتوانم جزئیاتی از آن بیان کنم.
دریادار تنگسیری تصریح کرد: نیروی دریایی سپاه در ابتدا بر سه پایه تکاوری، شناوری و موشکی بنا شد و بعد از دفاع مقدس دو پایه دیگر به این اضافه کردیم که شامل هوادریا و پهپاد بود و در آینده یک پایه دیگر به این اضافه میکنیم که آن زیرسطحی است و انشاالله روی این شش پایه، یک نیروی دریایی مستحکمی را بنا میکنیم که بتواند هر تهدیدی در صحنه دریا را پاسخ دهد.
وی با اشاره به توان ساخت انواع شناورها در نیروی دریایی سپاه تاکید کرد: هم اکنون در مراکز صنعتی نیروی دریایی سپاه شناورهای گشتی و موشک انداز تولید و در حوزه برخی شناورها نیز با بخش مردمی و خصوصی کار میکنیم؛ این یکی از افتخارات ما است که از تجهیزات داخلی استفاده میکنیم.
فرمانده نیروی دریایی سپاه میگوید: سپاه قصد دارد در آینده “شناور ۶۵ متری” که مجهز به موشک، اژدر و توان حمل بالگرد باشد را، بسازد.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه این نیرو به حوزه ساخت شناورهای سنگین هم ورود کرده است، عنوان کرد: ما در نیروی دریایی نمونه شناور کلاس “این کت” ( شهید ناظری) را ساختیم و در آینده نیز قصد داریم شناور ۶۵ متری که مجهز به موشک، اژدر و توان حمل بالگرد باشد را در نیروی دریایی بسازیم. این نیاز از قبل هم بوده است و تنوع در شناورها، قابلیت یک نیروی دریایی است تا بتواند در دریاهای طوفانی و مواج و عمیق هم دریانوردی کند.
وی درباره استفاده نیروی دریایی سپاه از موشکهای بالستیک ضدکشتی مانند موشک خلیج فارس گفت: این موشکها هم اکنون در اختیار نیروی هوافضای سپاه است و اگر نیاز به استفاده از این موشکها داشته باشیم، از آنها استفاده میکنیم ضمن آنکه بنای استفاده از انواع بهتر این موشکها را در برنامه داریم.
شناور شهید ناظری
دریادار تنگسیری همچنین درباره برنامه نیروی دریایی سپاه برای مقابله با سلاح لیزری ضد پهپاد آمریکاییها گفت: روی آن هم کار کردیم و سلاح لازم برای مقابله با آن وجود دارد همچنین برای مقابله با ضد پهپاد هم فکر شده است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه در بخش دیگری از صحبتهایش درباره روند طی شده توسط نیروی دریایی سپاه از آغاز تاسیس تاکنون گفت: ما تا قبل از فرمان مقدس حضرت امام در ۲۴ شهریور سال ۶۴ کار را با ایجاد یگانهای دریایی شروع کردیم. زمانی که آبادان در محاصره بود نواحی سه گانه در استانهای خوزستان بوشهر و هرمزگان ایجاد شد و بعد از آن ناو تیپهای دریایی تشکیل شد و بعد از آن هم این یگانها در سال ۱۳۶۴ به نیروی دریایی سپاه پیوستند.
وی افزود: تا قبل از تشکیل نیروی دریایی سپاه، ما در عملیاتهای خیبر و بدر و سایر عملیاتها شرکت داشتیم و همچنین در جریان اسکورت کشتیهایی که وارد خورموسی میشدند حضور داشتیم. در مقطعی که آبادان در محاصره بود زمانی که لنجها میخواستند وارد خلیج فارس شوند یگان دریایی سپاه آنها را اسکورت میکرد.
دریادار تنگسیری ادامه داد: با فرمان مقدس امام(ره) مبنی بر ایجاد نیروهای سهگانه سپاه، نیروی دریایی سپاه تشکیل شد. از سال ۶۶ به بعد ما مستقیما با آمریکاییها در خلیج فارس درگیر شدیم. ما تنها یگانی از نیروهای مسلح هستیم که مستقیما با آمریکاییها درگیر شدیم و به آنها سیلی زدیم. ما در دوران دفاع مقدس ۱۳۲ فروند کشتی دشمن را در عملیات مقابله به مثل هدف قرار دادیم. همچنین ما با هدف قرار دادن ناو ساموئل رابرتز و کشتی نفتکش بریجتون، شاخ آمریکاییها در خلیج فارس را شکستیم.
انتهای پیام/