جمهوریت : انبه میوهای خوشمزه و قدیمی است که دارای انواع مختلفی است و خواص شگفت انگیزی دارد، اما آیا میدانید برای خرید یک انبه خوب باید چه نکاتی را مدنظر قرار دهید؟!
انبه؛ میوهای ۴ هزارساله و پرخاصیت
به گزارش سرویس سلامت جمهوریت ، همانطور که میدانید، میوه انبه در مناطق گرمسیری رشد میکند و برخی بر این عقیده هستند که انبه قدمتی چهار هزار ساله دارد.
نخستین بار انبه در هند رشد کرد و میتوان گفت پسته و بادامهندی و انبه با یکدیگر هم خانواده هستند.
انبه میوهی هستهدار است و از دو بخش تشکیلشده، قسمت گوشتی هسته انبه، درخت آن نیز همیشه سبز است.
این میوه در حقیقت میوه ملی هند، پاکستان و فیلیپین و همچنین درخت ملی بنگلادش است و بطور معمول از میوه و برگهای آن برای تزئین مراسم مذهبی، جشنوارهها، جشنها و همچنین مراسم عروسی استفاده میشود.
انبه دارای ویتامین C و A و انواع مختلف کاروتنوئیدها است که باعث تقویت سیستم ایمنی میشود.
برخی خواص و فواید میوه انبه
- پیشگیری از سرطان با مصرف انبه
انبه رادیکالهای آزاد را قطع میکند و در نهایت از سرطان پیشگیری میکند.
- تقویت بینایی به کمک انبه
انبه سرشار از ویتامین A است که این ویتامین نقش مهمی در تقویت بینایی چشم، حفظ سلامتی دندانها، پوست، استخوان، غشاهای مخاطی و بافتهای نرم بدن دارد.
- تقویت حافظه با مصرف انبه
اسید آمینه و تریپتوفان و پیش ساز در تولید سروتونین یا هورمون شادی است. گلوتامین اسید موجود در انبه به تقویت تمرکز و بهتر شدن حافظه کمک میکند.
- درمان سرفه با انبه
میوه انبه دارای طبع گرم و موثر در رفع سرفه، تنگی نفس، انواع سردرد و دردهای قولنجی است.
- نقش انبه در کاهش کلسترول
انبه دارای مقدار زیادی فیبر، پکتین و ویتامین C است که کلسترول خون را کاهش میدهد.
- کاهش وزن با مصرف انبه
انبه دارای کالری پایین و مقادیر بالای فیبر است که سبب کاهش جذب چربی میشود و به لاغری کمک میکند.
- سلامت قلب با کمک انبه
انبه دارای مقادیر زیادی فیبر، پتاسیم و ویتامین است که به سلامت قلب کمک میکند.
ویژگیهای یک انبه خوب
انبه، انواع مختلفی دارد و ارقام درشتتر آن در میان مردم، طرفداران بیشتری دارد. در صورتی که این میوه در مرحله رسیدن برداشت شود، میتوان آن را تا یک ماه در راه حمل ونقل یا داخل انبار بدون هیچ گونه مشکلی نگهداری کرد.
اگر انبه در مرحله برداشت، کاملا رسیده باشد، گوشت آن حالت فنولی شدن به خود میگیرد و قسمتهایی از آن شروع به له شدن میکند. بهتر است بدانید آنزیم پلی فنول اکسیدان در تمام میوهها از جمله انبه وجود دارد.
با این حساب، زمانی که این میوه به صورت فلهای و روی هم انباشته حمل ونقل میشود وضربه میخورد، این آنزیم شروع به له کردن میوه میکند و محیط مناسبی را برای رشد قارچها و باکتریهایی فراهم میکند که باعث ابتلای مصرف کننده به بیماریهای رودهای میشود.
به همین دلیل زمانی که قصد خرید انبه دارید، باید دقت کنید لکههای سیاه به خصوص در سر و ته آن وجود نداشته باشد.
انبههای ضرب دیده که حمل ونقل مناسبی هم نداشته اند، دارای لکههای سیاه به خصوص در دم میوه هستند. این لکهها روی پوست یا دم انبه، باعث میشوند که پوسیدگی به تدریج وارد گوشت آن هم بشود.
به طور کلی، قارچ ناشی از پوسیدگی، تنها در قسمتی که شما آن را مشاهده میکنید، باعث خراب شدن میوه نشده و تقریبا به تمام بافت محصول نفوذ کرده است. با این حساب، مصرف میوههای مختلف از جمله انبههایی که دارای پوسیدگی هستند، توصیه نمیشود.
خرید و نگهداری انبه
باید بدانید که پوست و عصاره انبه حاوی اوروشیول است که میتواند باعث ایجاد حساسیت شود.
برای رسیده کردن انبه برخی ازفروشندگان از کاربید کلسیم استفاده میکنند که باعث ایجاد مشکلات جدی برای سلامتی میشود به همین علت استفاده از انبه ارگانیک بهتر است، اما اگرنتوانستید انبه ارگانیک بخرید یک شب قبل از مصرف انبه را در آب خیس کنید و قبل از مصرف خیلی خوب آن را بشویید.
-
بیشتر بخوانید:
-
فواید لوبیای رومی برای لاغری +عوارض آن
-
تا چه زمانی میتوانیم مغز گردوهای موجود را مصرف کنیم؟!
-
آهن موجود در ازگیل کدام دردهای انسان را درمان میکند؟!
-
خواص توت وحشی و برگ آن
-
از درمان شب کوری تا محافظت از مغز به کمک خرما
-
هشدارهایی درباره مصرف نارَنگور +خواص درمانی و تداخلات دارویی
-
مصرف موز برای این افراد سم است!
باید توجه داشته باشید که؛ انبه را میتوان دو تا سه هفته در انباری و سه روز در یخچال نگه داشت و پیشنهاد میشود، انبه را در فریزر فریز کنید البته ممکن است پوستش سیاه شود، ولی گوشتش سالم میماند.
انتهای پیام/