جمهوریت : پرندگان بسیاری پا به سفره ما انسانها گذاشته اند که گوشت هر کدام خواص و فوایدی دارد و میتواند تاثیرات مثبتی بر روی بدن داشته باشد. یکی از این پرندگان غاز است که طبعی گرم و خشک دارد و در طب سنتی برای مصرف آن توصیههایی مطرح شده است.
غاز و گوشت آن
به گزارش سرویس سلامت جمهوریت ، همانطور که میدانید، غازگونهای از پرندگان محسوب میشود که به خانواده مرغابیها تعلق دارد و شباهت بسیاری به اردک دارد، اما کمی از آن بزرگتر است.
باید بدانید که، غاز نر از غاز ماده بزرگتر است و یکی از ویژگیهای این پرنده چربی خیلی زیادی است که در بدن آن وجود دارد و باید توجه داشته باشید که در زمان پاککردن باید، چربی آن را که بیشتر به دیواره درونی بدنش چسبیده جدا کنید وگرنه غذایتان زیادی چرب میشود و در قدیم، از چربی غاز روغن میگرفتند که این روغن، روغن حیوانی خیلی مرغوبی است.
نکته جالب اینجاست که، معروفترین قسمت غاز جگر آن است و طعم گوشت آن نیز شیرین است و نقطه ذوب بسیار پایین بوده و هضم و جذب آن به وسیله بدن آسان است.
ارزش غذایی گوشت غاز
گوشت غاز حاوی پروتئین بالا، چربی کم و کلسترول پایین است و از سوی دیگر این گوشت حاوی فسفر، کلسیم، سدیم و پتاسیم است.
گوشت غاز حاوی آمینواسیدهای ضروری برای رشد بدن است و پروتئینهای گوشت غاز با کیفیت بالا است.
چربی آن اندکی از چربی مرغ بالاتر است، اما از دیگر گوشتها بسیار پایینتر است و این گوشت نه تنها حاوی چربی کم و با کیفیت خوب است، بلکه حاوی اسیدها چرب غیر اشباع به خصوص لینولنیک اسید است که برای سلامتی بسیار مفید است.
طعم گوشت غاز چطور است؟
گوشت غاز شیرین و آبدار و طبع آن گرم و خشک است و همچنین طعم گوشت غاز غنیتر از گوشت مرغ است و باید بدانید که علت نرم و آبدار بودن گوشت آن بدلیل چربی بین بافت آن است که این چربی به طعم لذیذ آن میافزاید. چربی گوشت غاز به راحتی جذب بدن شده و برخلاف سایر چربیهای گوشت حیوانی مفید است.
طبع گوشت غاز چیست؟
مزاج گوشت غاز گرم و خشک است.
نظر طب سنتی درباره گوشت غاز
مصرف گوشت این پرنده در طب سنتی نیز توصیه شده است و جالب است بدانید که خواص درمانی چربی گوشت غاز در طب سنتی به سایر چربیهای حیوانی (به جز شترمرغ) ارجحیت دارد و از سوی دیگر طب سنتی مصرف گوشت غاز را برای درمان بیماریهای پوستی مثل اگزما و پسوریازیس، درمان سل ریوی، ذات الریه تنگی نفس، کمر درد و دردهای مربوط به پا توصیه میکند. برای نرمی پوست دستها میتوان چربی گوشت غاز به آن زد.
-
بیشتر بخوانید:
-
هشدار؛ این افراد دور استفاده از سویا را خط بکشند!
-
یک انبه خوب چه ویژگیهایی دارد؟!
-
فواید لوبیای رومی برای لاغری +عوارض آن
-
تا چه زمانی میتوانیم مغز گردوهای موجود را مصرف کنیم؟!
-
آهن موجود در ازگیل کدام دردهای انسان را درمان میکند؟!
-
خواص توت وحشی و برگ آن
-
از درمان شب کوری تا محافظت از مغز به کمک خرما
-
هشدارهایی درباره مصرف نارَنگور +خواص درمانی و تداخلات دارویی
-
مصرف موز برای این افراد سم است!
هشدارهایی درباره مصرف گوشت غاز
گوشت غاز دارای طبع بسیار گرم است و از این رو زیادهروی در مصرف آن برای افراد دارای مزاج گرم توصیه نمیشود.
روش مصرف و نگهداری گوشت غاز
- گوشت غاز نسبتا تیره است.
- هر چه غاز سن کمتری داشته باشد گوشتش لطیفتر است.
- هنگام خرید گوشت غاز توجه کنید که پوستش کبودی نداشته باشد و خشک و یکنواخت باشد.
- چربی اطراف گوشت غاز حالت شفاف دارد.
- گوشت غاز را میتوانید با مانند سایر گوشتها در تهیه آبگوشت، سوپ و خورش استفاده کنید یا این که به صورت سرخ شده و کبابی مصرف کنید.
- گوشت غاز را میتوانید ۲ – ۳ ماه در فریزر نگهداری کنید، ولی نگهداری طولانی مدت گوشت باعث کاهش کیفیت و مزه آن میشد به همین دلیل توصیه میشود گوشت را به صورت تازه مصرف کنید.
انتهای پیام/